Omgeving

 

Walnut Lodge Bed & Breakfast is in Noorbeek, een klein, pittoresk dorp aan de Nederlandse grens met België. Het heuvellandschap is populair bij wandelaars en mountainbikers. De Lodge ligt aan meerdere wandel- en fietsroutes die U door de mooiste plekjes van het heuvellandschap voeren in zowel Nederland als België.

 

Bij het dorpsplein vind men de Sint Brigida kerk, daterend uit de 13de eeuw en gebouwd in een mix van de Romaanse en Gotische stijl. De kerk staat op 300 meter afstand van Walnut Lodge. Er zijn meerdere restaurants in Noorbeek, allemaal op loopafstand van Walnut Lodge.

 

De oude Romaanse stad Maastricht met zijn winkels, restaurants en gezellige terrasjes is slechts 15 minuten van Noorbeek, terwijl Brussel en Antwerpen in België ongeveer een uur rijden zijn. De Duitse stad Aken is in ongeveer 25 minuten te bereiken. Hier kan men nog veel monumenten vinden uit de tijd van Karel de Grote en zijn Karolingische keizerrijk.

 

Voor de vroege vogels is er de Thalys trein naar Parijs die vanuit Luik om 8 uur ‘s morgens vertrekt (een treinreis van 30 minuten vanuit Maastricht) en om 10 uur ‘s ochtends aankomt op het Gare du Nord. Tijd genoeg dus om de Eiffeltoren te bezoeken, te winkelen en een lunch op de Montmartre voordat U weer in de trein stapt richting Noorbeek! U kunt op tijd terug zijn om de zonsondergang te zien over de Limburgse heuvels…